Live från idet

Det är några månader kvar till vi får se årets björnungar utanför idet. Har du undrat över hur det ser ut i björnens ide, hålan där björnen sover sin vinterdvala och föder sina ungar? Nu kan du får svar.

Frågvisa skickade tidigare frågor om björnen till det Skandinaviska Björnprojektet och fick svar. Om du är mer nyfiken på björnar kan du titta in i ett björnide i direktsändning. Det är Järvzoo som har en webbkamera placerad i en björnmammas ide. Här är en länk till sändningen.

Den 15 januari föddes tre björnungar. I bildspelet med utvalda stillbilder från direktsändningen kan man tydligt se de tre små sötingarna.

Hur ser ett ide ut utanpå? I filmen nedan får du följa med till ett ide i skogen.

Från Helahälsingland.se

 

Fotokälla till bilden i puffen på startsidan: Bob Jagendorf / Foter / CC BY-NC

One Comment
  1. Pingback: fragvisa | Idet öppnas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.