Vem ska svara?

Nu börjar det bli riktigt spännande. Elevernas mail-intervju-förfrågningar börjar bli klara. Vem ska få svar? När kommer vi att få svar?

Eleverna bakom Frågvisa har slipat på sina frågor och formuleringar. Hur ställer man en fråga så att man inte bara får ett ord som svar? Hur skriver man en mail-ämnesrad så att en människa med full mailkorg väljer att öppna mailet? Det är frågor som eleverna brottats med.

I veckan kommer de första mailen att skickas iväg. Vi är spända av nyfikenhet kring vilka svar vi kommer att få.

Får jag förbereda en till intervju?

Flera av eleverna ville förbereda fler intervjuer. Det går jättebra. Vem är du nyfiken på? Vem skulle du vilja intervjua? Här är mallen. Du kan skriva ut den och förbereda hemma. Du kan också få en papperskopia av Elisabet. Ta sedan med ditt papper till skolan och våra Frågvisa-lektioner.

Intervju per mail

Tjejer och killar i media

Vi fortsätter att parallellt med vårt mail-intervjuarbete att arbeta med källkritik. Den här veckan har vi tittat på hur tjejer och killar framställs i media, det vill säga i tv, på internet och i reklam med mera.

Här är en länk till UR-programmet  i tittade på: Är det sant? Tjejer och killar i media

 

Puffbildkälla: Blue mailbox av Kent Barrett,  CC BY-NC-ND, Flickr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.