Källkritik är superviktigt!

CHO_SannaPHCupcake har valt att intervjua Anna Ankare i UR:s serie ”Är det sant?” som klassen har tittat på under hösten. I serien spelas Anna Ankare av skådespelaren Sanna Persson Halapi. 

Hur känns det att vara med i TV? Kan du förklara hur det känns?
Det är roligt att spela in! Det känns oftast nervöst innan själva inspelningen. Man undrar hur det ska gå, vilka som ska filma, vilka som är på plats och så vidare, men när man väl har träffat alla och är igång så är det nästan alltid väldigt kul. Det gäller att man verkligen går in i det, ungefär som en lek eftersom man oftast spelar någon annan, en rollkaraktär. När jag blir nervös så försöker jag tänka på det som just en lek, då känns det mindre läskigt.

Hur många filmer har du varit med i?
Jag har varit med i ganska många filmer, mest kortfilmer:

Så vit som en snö, av Jan Troell (långfilm)

Kvinna vid grammofon (kortfilm)

Music for one apartment and Six Drummers
Music for one christmas and Six Drummers

(jag skickar en länk till dessa kortfilmer, de tror jag att ni skulle gilla!)

Sound of noise, långfilm med Six drummers

Jag hade också en roll i Svinalängorna men blev tyvärr bortklippt! Så kan det också vara.

Teveprogram:
Hipp Hipp!
Hej rymden!
Vintergatan
Pax jordiska äventyr
Halvvägs till himlen
Mysteriet på Greveholm
Skägget i brevlådan
Anders och Måns
Mia och Klara
I Anneli
Famljen Babajou
Skolan (kommer på TV3 i vår)
bland andra.

Sen har jag gjort en massa teaterföreställningar också, och några talböcker. Sen skriver jag också manus till Pax jordiska äventyr.

Varför ville du vara med i TV?
Bra fråga. För att det verkade kul och jag blev glad att jag fick frågan, att någon tyckte att jag var rolig och duktig. Sen behövde jag jobb och lön så att jag kunde betala min hyra!

Vad tycker du är bäst med källkritik?
Källkritik är superviktigt! Man läser och hör en massa saker varje dag, det är otroligt viktigt att ta reda på vem som är avsändare, vem som står bakom det som sägs. Är det någon som är trovärdig eller någon som bara vill få oss att tycka som dom? Man ska inte tro på allt man hör eller läser! Bäst med källkritik är att man får en mer sann bild av verkligheten.

 

Kram från Sanna på Österlen

Bilden är publicerad med tillåtelse från Sanna Persson Halapi

Intervjun är skapad av Cupcake

4 Comments
  1. Kul att du fick svar! Vi ÄLSKAR Mysteriet på Greveholm men att Sanna var med i Pax jordiska äventyr! Vi tycker att det är väldigt kul att Sanna är med i massa tv program och filmer!! Sanna är också med i ”Är det sant”, såklart.
    Var det roligt att intervjua Sanna, Cupcake?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.