De flyr från krig

Fire, Mini och Daniella har i uppdrag att skriva om världshändelser. De valde att att skriva om Flyktingkrisen. De har jämfört två källor: Expressen och Svenska Dagbladet.

Flyktingarna kommer från Syrien, Turkiet och andra länder. Antalet flyktingar är 650 000. De har kommit över till EU för det är krig i deras hemländer. Kriget har hållit på sedan 2014 tills nu. De tog sig hit med hjälp av flyktingbåtar över Medelhavet. De tar en stor risk genom att ta sig över havet, flera tusen dör och det gör att Medelhavet även kallas för Döda havet.

I Expressen har de berättat om att moderaterna är själv kritiska inför att vi borde ha rustat Sverige bättre för att möta flyktingkrisen. Så de ska sluta ta in mera flyktingar.

Det här publicerades 26 februari 2016 klockan 10.55.

Vissa Europieiska länder har tackat nej för att ta emot flyktingar. Det gör att olika länder har tagit emot olika mycket flyktingar, vilket är orättvist.

Syriska flyktingar i Venedig

Syriska flyktingar i Venedig. Bildkälla: Syrian Refugees in Vienna, Joshua Zakary, CC by nc, Flickr

Texten är skapad av Fire, Mini och Daniella och de har också valt ut bilden.

8 Comments
  1. Jag tycker väldigt synd om alla flyktingar! Hoppas att kriget kommer att fixa sig!
    Det är kul att den kom upp! Jag gillar hur den belv <3. Det är så synd att så många måste fly..

  2. Jag tycker att inga poliser ska stå i vägen bara kom jätte välkommna från mig och att de har haft en lång resa och svår så jag tycker bara kom.

    • Mini och Ayosh, jag vet inte varför poliserna står där i just det här fallet. Det kan vara så att poliserna finns där för att skydda flyktingarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.